Woolstore
Apartment

Location: Teneriffe, Brisbane
Size: 110 sqm
Builder: In documentation phase
Photographer: N/A

We are renovating one of Brisbane’s much loved heritage buildings – converting a Tenerife Woolstore apartment into a family-friendly home. Our clients considered selling their apartment and upsizing to a house to allow the family of four to have more space. Like many clients who come to us to renovate, they love where they live but their home does not cater to their needs as a growing family.

We have added places to retreat and relax, the bedrooms have been increased in size and we have an additional space in the living area that is a study/library/wine bar/piano room all in one. The living area is generous to allow all four family members to enjoy different activities in the same space.

When we work on the interior design of a project we always think of the bigger picture, it’s not just about trends or fashion. We consider how to increase the sense of natural light and space. Our materials selections are light and bright to increase natural lighting levels, we have selected white surfaces, obscure glass and blackbutt timbers (a lighter timber tone). We have high-level windows where possible to increase natural light and ventilation. Walls, doors and storage are all made from the same material to increase the sense of space. The children’s bedrooms have oversized chalkboards as doors, opening to the entry area this gives another use to the hallway.

Our clients love the industrial feel of the Woolstores building, so we have maintained as much of the raw brick as possible and have used robust materials and industrial light fittings to reference the construction of the existing building.