Ashgrove
Renovation

Location: Ashgrove, Brisbane
Size: 266m2
Status: Awaiting Development Approval

This project is a renovation to a beautiful Queenslander house in Ashgrove, to accommodate a growing family with three active children. The family enjoy spending time outdoors and want their home to connect to the garden.

The house is located on a rolling site with with lush park views. By building-in-under and moving the family living zones downstairs, the house will enable a better connection to the backyard, for the children to play between inside and outside. The kitchen is the hub of the home and is located on the edge, a step away from the garden as the family enjoys cooking outdoors and BBQ regularly. A void was added near the existing enclosed verandah, to draw northern light into the house and allow a connection from the kitchen to the kids play area upstairs.